När ska vi fota våra porträtt? Innan eller efter vigseln?

Den här frågan brukar komma upp vid nästan varje bröllop och självklart finns det inget som är hundra procent rätt eller fel, precis som med allt annat så måste ni som bröllopspar känna efter vad som känns rätt för er. 
erika_fredrik_brllop_220611 151jpg
De flesta väljer att fota sina porträtt innan vigseln. Ofta i kombination med en first look där ni ser varandra för första gången. Även om man inte väljer att ha en first look så finns det fördelar med att fota porträtten innan vigseln, ni kommer antagligen direkt från sminkning och hårfixning och kläderna är rena och har inte blivit solkiga av kramar från gäster med smink. 

Nackdelen med att fotas innan vigseln är att ni antagligen är väldigt pirriga och den nervositeten brukar släppa lite när vigseln är över. Så för en mer avslappnad fotografering kan det finnas fördelar med porträttfoton efter vigseln.
erika_fredrik_brllop_220611 140jpg
Nackdelen med porträttfoto efter vigseln är att era gäster måste vänta på er. Låt säga att en porträttfotografering åtminstone tar en timme, då är det en timme som era gäster måste roa sig utan er. Det går säkert bra, men då är det extra viktigt att ni har någon typ av underhållning för gästerna, att bara mingla och vänta på bröllopsparet brukar inte bli helt lyckat. 

Sen finns det ju ett alternativ där man kan fota några bilder innan och några bilder efter vigseln! Som sagt, fundera igenom vad som passar er dag allra bäst. Den här typen av diskussion har jag alltid med mina bröllopspar innan vigseln när vi sätter schemat för dagen, då går vi igenom vad som blir bäst för er!

Sen MÅSTE jag ju säga att det är fantastiskt att ta några minuter (kan räcka med typ tio minuter) där ni smiter ifrån era gäster precis innan solen går ner. Det brukar ju vara när middagen serverats, men att gå iväg en stund mellan förrätt och huvudrätt om ni har sittande middag brukar gå utmärkt, gästerna kanske också måste resa på sig eller besöka toaletten. DÅ ska ni passa på att fotas en stund om vädret tillåter för OJ SÅ HÄRLIGA bilder det blir i det magiska kvällsljuset!
kvllssol01jpg